Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Počinje izgradnja Kuće maslina u Baru, Vlada izdvojila milion eura

Počinje izgradnja Kuće maslina u Baru, Vlada izdvojila milion eura
Datum objave 02.10.2019 09:30 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Služba za odnose s javnošćuVlada Crne Gore investiraće blizu milion eura u izgradnju nacionalne “Kuće maslina” u Baru, koju su juče ugovorili Uprava javnih radova i cetinjsko preduzeće “Bombeton”.

Izvođač se ugovorom obavezao da radove završi u roku od deset mjeseci od dana uvođenja u posao.

Kuća maslina će se, u skladu sa urbanističkim planom Opštine Bar, nalaziti u Starom Baru. Njena ukupna površina, kako je zamišljeno rješenjem projektantske kuće Arhing Inženjering, biće blizu 1.100 metara kvadratnih. Projektovana je kao administrativni i edukativni centar, koji će ujedno biti središte raznih manifestacija, među kojima i tradicionalne Maslinijade.

Objekat će sadržati i manji pogon za preradu maslina, koji će biti otvoren za sve crnogorske maslinare i zainteresovane turiste, kako bi mogli da vide kompletan proces dobijanja ulja.

Osim značajnog unapređenja uslova za rad crnogorskih maslinara i predstavljanje proizvoda vrhunskog kvaliteta, očekuje se da će Kuća maslina biti veoma atraktivna i za mnogobrojne strane turiste i posjetioce, čime će postati dio turističke i kulturne ponude Bara i Crne Gore. 
     
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE