Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почиње изградња Куће маслина у Бару, Влада издвојила милион еура

Služba za odnose s javnošćuВлада Црне Горе инвестираће близу милион еура у изградњу националне “Куће маслина” у Бару, коју су јуче уговорили Управа јавних радова и цетињско предузеће “Бомбетон”.

Извођач се уговором обавезао да радове заврши у року од десет мјесеци од дана увођења у посао.

Кућа маслина ће се, у складу са урбанистичким планом Општине Бар, налазити у Старом Бару. Њена укупна површина, како је замишљено рјешењем пројектантске куће Архинг Инжењеринг, биће близу 1.100 метара квадратних. Пројектована је као административни и едукативни центар, који ће уједно бити средиште разних манифестација, међу којима и традиционалне Маслинијаде.

Објекат ће садржати и мањи погон за прераду маслина, који ће бити отворен за све црногорске маслинаре и заинтересоване туристе, како би могли да виде комплетан процес добијања уља.

Осим значајног унапређења услова за рад црногорских маслинара и представљање производа врхунског квалитета, очекује се да ће Кућа маслина бити веома атрактивна и за многобројне стране туристе и посјетиоце, чиме ће постати дио туристичке и културне понуде Бара и Црне Горе. 
     
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?