Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ugovoreni novi radovi na skijalištima Žarski i Kolašin 1600

Ugovoreni novi radovi na skijalištima Žarski i Kolašin 1600
Datum objave 04.10.2019 09:00 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


U skladu sa opredjeljenjem Vlade Crne Gore da valorizuje turističke potencijale sjevera države, Uprava javnih radova potpisala je tri nova ugovora, koja će omogućiti nastavak aktivnosti.

U okviru projekta izgradnje novog ski centra na lokalitetu Žarski na mojkovačkoj strani Bjelasice, ugovorena je izrada idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnja ski staza uz planiranu žičaru „Z4“, po principu „projektuj i izgradi“. Najbolje rangirani ponuđač u postupku javne nabavke bilo je podgoričko preduzeće “Gradnja inženjering MNE”, a vrijednost posla je 1,9 miliona eura.

Rok za izradu idejnog rješenja je dva mjeseca od potpisivanja ugovora, za izradu glavnog projekta dva mjeseca od usvajanja idejnog rješenja, a za izgradnju šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Ranije je ugovorena izrada tehničke dokumentacije i izgradnja šestosjedne isklopive žičare, kapaciteta 2600 skijaša na sat.

Takođe, podizanjem potpornih konstrukcija na putu Vragodo – Vrioci – Žarski katun, za koje je izabrano preduzeće “Eko recikalaža” iz Podgorice, stvoriće se uslovi za dalju izgradnju pristupne saobraćajnica prema Žarskom. Vlada će u ovaj posao investirati blizu milion eura, a ugovoreni rok završetka radova je 90 dana od uvođenja izvođača u posao.

Uprava javnih radova je ugovorila i izradu idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju ski staza uz planiranu žičaru „K8“ na skijalištu Kolašin 1600, po principu „projektuj i izgradi“. Ovaj posao takođe je nakon tenderskog postupka pripao „Gradnji inženjering MNE“ , a vrijednost radova je 1,2 miliona eura.

Izvođač se obavezao da izradu idejnog rješenja završi u roku od dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora, izradu glavnog projekta dva mjeseca od dana usvajanja idejnog rješenja, dok će radove na žičari završiti za šest mjeseci od uvođenja u posao.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE