Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Уговорени нови радови на скијалиштима Жарски и Колашин 1600

У складу са опредјелјенјем Владе Црне Горе да валоризује туристичке потенцијале сјевера државе, Управа јавних радова потписала је три нова уговора, која ће омогућити наставак активности.

У оквиру пројекта изградње новог ски центра на локалитету Жарски на мојковачкој страни Бјеласице, уговорена је израда идејног рјешења, главног пројекта и изградња ски стаза уз планирану жичару „З4“, по принципу „пројектуј и изгради“. Најбоље рангирани понуђач у поступку јавне набавке било је подгоричко предузеће “Градња инжењеринг МНЕ”, а вриједност посла је 1,9 милиона еура.

Рок за израду идејног рјешења је два мјесеца од потписивања уговора, за израду главног пројекта два мјесеца од усвајања идејног рјешења, а за изградњу шест мјесеци од дана увођења извођача у посао.

Раније је уговорена израда техничке документације и изградња шестосједне исклопиве жичаре, капацитета 2600 скијаша на сат.

Такође, подизањем потпорних конструкција на путу Врагодо – Вриоци – Жарски катун, за које је изабрано предузеће “Еко рецикалажа” из Подгорице, створиће се услови за даљу изградњу приступне саобраћајница према Жарском. Влада ће у овај посао инвестирати близу милион еура, а уговорени рок завршетка радова је 90 дана од увођења извођача у посао.

Управа јавних радова је уговорила и израду идејног рјешења, главног пројекта и изградњу ски стаза уз планирану жичару „К8“ на скијалишту Колашин 1600, по принципу „пројектуј и изгради“. Овај посао такође је након тендерског поступка припао „Градњи инжењеринг МНЕ“ , а вриједност радова је 1,2 милиона еура.

Извођач се обавезао да израду идејног рјешења заврши у року од два мјесеца од дана потписивања уговора, израду главног пројекта два мјесеца од дана усвајања идејног рјешења, док ће радове на жичари завршити за шест мјесеци од увођења у посао.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?