Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković boravi u službenoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković boravi u službenoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima
Datum objave 07.10.2019 10:14 | Autor MSP | Izvor: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Ispis Štampaj stranicu


MSP MSP

Delegacija Vlade Crne Gore predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem boravi u službenoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tokom posjete, ministar Nurković učestvuje na Svjetskom kongresu o putevima na temu Povezivanje kultura, omogućavanje privreda kojeg PIARC (Svjetsko udruženje puteva) organizuje svake četiri godine, zajedno s 55 drugih ministara i visokih zvaničnika zaduženih za sektore saobraćaja iz cijelog svijeta. Forum su otvorili ministar infrastrukturnog razvoja UAE Abdulah Muhamed Belghaif Al Nuaimi i predsjednik PIARC-a Claude van Rooten.

Tokom prvog dana posjete, ministar Nurković je učestvovao na panelu pod nazivom ,,Transportne mreže budućnosti“ gdje je prisutne upoznao s načinom planiranja javnih politika u sektoru saobraćaja u Crnoj Gori, ističući strateški značaj Strategije razvoja saobraćaja 2019-2035. godina i napredak koji je postignut na poljima razvoja pomorske privrede, rehabilitacije željezničkog saobraćaja i procesa davanja u koncesije aerodroma u Crnoj Gori, posebno u kontekstu Agende povezivanja i procesa pristupanja Evropskoj uniji. Pored ministra Nurkovića na pomenutom panelu govorili su ministri saobraćaja i infrastrukture iz Australije, Ujedinjenog kraljevstva, Švedske, Španije, Singapura, Senegala, Južne Koreje i Kambodže.

MSP MSP

Ovom prilikom organizovan je i bilateralni sastanak između ministra Osmana Nurkovića i ministra infrastrukturnog razvoja UAE Al Nuaimija tokom kojeg je podvučen značaj prijateljskih odnosa između dvije vlade, a razmatrane su i opcije za dalje unapređenje saradnje u sektoru pomorstva i infrastrukture, posebno u vidu razmjene najboljih praksi, iskustava i znanja. Ministar Nurković je posebno istakao da je Crna Gora multinacionalna, multietnička i multireligiozna država te da kao takva služi kao pozitivan primjer diverziteta i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

U delegaciji Vlade Crne Gore, pored ministra Nurkovića nalaze se i generalni direktor za državne puteve Mirsad Ibrahimović, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u UAE Dragiša Dragnić i samostalna savjetnica Bilsana Bibić.

MSP MSP

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva