Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић борави у службеној посјети Уједињеним Арапским Емиратима

Објављено: 07.10.2019. 16:14 Аутор: МСП

MSP MSP

Делегација Владе Црне Горе предвођена министром саобраћаја и поморства Османом Нурковићем борави у службеној посјети Уједињеним Арапским Емиратима. Током посјете, министар Нурковић учествује на Свјетском конгресу о путевима на тему Повезивање култура, омогућавање привреда којег ПИАРЦ (Свјетско удружење путева) организује сваке четири године, заједно с 55 других министара и високих званичника задужених за секторе саобраћаја из цијелог свијета. Форум су отворили министар инфраструктурног развоја УАЕ Абдулах Мухамед Белгхаиф Ал Нуаими и предсједник ПИАРЦ-а Цлауде ван Роотен.

Током првог дана посјете, министар Нурковић је учествовао на панелу под називом ,,Транспортне мреже будућности“ гдје је присутне упознао с начином планирања јавних политика у сектору саобраћаја у Црној Гори, истичући стратешки значај Стратегије развоја саобраћаја 2019-2035. година и напредак који је постигнут на пољима развоја поморске привреде, рехабилитације жељезничког саобраћаја и процеса давања у концесије аеродрома у Црној Гори, посебно у контексту Агенде повезивања и процеса приступања Европској унији. Поред министра Нурковића на поменутом панелу говорили су министри саобраћаја и инфраструктуре из Аустралије, Уједињеног краљевства, Шведске, Шпаније, Сингапура, Сенегала, Јужне Кореје и Камбоџе.

MSP MSP

Овом приликом организован је и билатерални састанак између министра Османа Нурковића и министра инфраструктурног развоја УАЕ Ал Нуаимија током којег је подвучен значај пријатељских односа између двије владе, а разматране су и опције за даље унапређење сарадње у сектору поморства и инфраструктуре, посебно у виду размјене најбољих пракси, искустава и знања. Министар Нурковић је посебно истакао да је Црна Гора мултинационална, мултиетничка и мултирелигиозна држава те да као таква служи као позитиван примјер диверзитета и стабилности у региону Западног Балкана.

У делегацији Владе Црне Горе, поред министра Нурковића налазе се и генерални директор за државне путеве Мирсад Ибрахимовић, отправник послова у Амбасади Црне Горе у УАЕ Драгиша Драгнић и самостална савјетница Билсана Бибић.

MSP MSP

Министарство саобраћаја и поморства

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?