Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Za snaženje infrastrukture na Sjeveru Vlada izdvaja još oko 3,8 miliona eura

Za snaženje infrastrukture na Sjeveru Vlada izdvaja još oko 3,8 miliona eura
Datum objave 11.10.2019 09:40 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore kontinurano ulaže u jačanje infrastrukture, posebno na sjeveru Crne Gore, kako bi stvaranjem boljih uslova, podstakla investicije ali i bolji život građana.

Uprava javnih radova je ugovorila drugu fazu rekonstrukcije puta Plav – Vojno selo – Gusinje, vrijednu 3,5 miliona eura, a radove će izvoditi barsko preduzeće “Putevi Bar”. Rok za završetak radova je 18 mjeseci od uvođenja “Puteva Bar” u posao.

Na ovom putnom pravcu, u dužini od 1,2 kilometra, u toku je prva faza sanacije, za koju je opredijeljeno 850.000 eura. Zajedno sa završnom fazom, modernizacijom će biti obuhvaćeno oko 10 kilometara tog puta. 

Takođe, barsko preduzeće će u Plavu uskoro početi i rekonstrukciju Ribarske ulice, za koju će iz Kapitalnog budžeta biti izdvojeno 300.000 eura, a predviđeni rok završetka radova je 70 dana od uvođenja izvođača u posao.

Na ovnovu ugovora sa podgoričkom “Asfalt beton gradnjom”, radovi će biti nastavljeni u rožajskom naselju Bukovica, gdje predstoji druga faza izgradnje sportsko-rekreativnog igrališta. Investicija iznosi blizu 34 hiljade eura, a rok za završetak posla je 30 dana od uvođenja izvođača u posao.

“Asfalt beton gradnji” je dodijeljeno i asfaltiranje puta u petnjičkom naselju Godočelje, u vrijednosti od 25 hiljada eura i rokom od 25 dana od uvođenja u posao. 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE