Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Pažin: Jačanje pravnog sistema je put ka snažnijoj ekonomiji

Objavljeno: 21.10.2019. 22:27 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću
Jedino kreiranjem sigurnog okruženja, zaštićenog dobrim pravnim okvirom, možemo ostvariti produktivan i dinamičan ekonomski razvoj, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na međunarodnoj konferenciji “Pravda i investicije: izazovi i ulozi”, koja se u Marakešu organizuje pod pokroviteljstvom Kralja Maroka Muhameda VI.

Događaj, koji je okupio preko 900 zvaničnika i pravnih eksperata iz više od 80 zemlja, bio je prilika za razmjenu iskustava i diskusiju o aktuelnim izazovima u oblasti reforme pravosuđa, u skladu sa potrebama ekonomskog razvoja baziranog na investicijama.

U obraćanju učesnicima konferencije, potpredsjednik je ukazao na značaj koji strane investicije imaju za Crnu Goru, u cilju otvaranja novih radnih mjesta i snaženja domaće privrede. “Naš prioritet jeste i mora biti da dalje razvijamo otvorenu ekonomiju i povoljno poslovno okruženje. Zbog toga Vlada Crne Gore aktivno radi na uklanjanju prepreka daljem ekonomskom razvoju,” rekao je potpredsjednik.

Potpredsjednik je ukazao da su savremena društva suočena sa brojnim izazovima u uspostavljanju ravnoteže između modernih sistema tržišne ekonomije, sa jedne strane, i zaštite temeljnih principa pravde i ljudskih prava, sa druge. “Ovi izazovi zahtijevaju usaglašen i koordiniran odgovor svih društvenih aktera u pravcu jačanja pravnog okvira i ukidanja biznis barijera”, zaključio je potpredsjednik.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?