Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин: Јачање правног система је пут ка снажнијој економији

Објављено: 21.10.2019. 22:27 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošću
Једино креирањем сигурног окружења, заштићеног добрим правним оквиром, можемо остварити продуктиван и динамичан економски развој, саопштио је потпредсједник Владе Зоран Пажин на међународној конференцији “Правда и инвестиције: изазови и улози”, која се у Маракешу организује под покровитељством Краља Марока Мухамеда ВИ.

Догађај, који је окупио преко 900 званичника и правних експерата из више од 80 земља, био је прилика за размјену искустава и дискусију о актуелним изазовима у области реформе правосуђа, у складу са потребама економског развоја базираног на инвестицијама.

У обраћању учесницима конференције, потпредсједник је указао на значај који стране инвестиције имају за Црну Гору, у циљу отварања нових радних мјеста и снажења домаће привреде. “Наш приоритет јесте и мора бити да даље развијамо отворену економију и повољно пословно окружење. Због тога Влада Црне Горе активно ради на уклањању препрека даљем економском развоју,” рекао је потпредсједник.

Потпредсједник је указао да су савремена друштва суочена са бројним изазовима у успостављању равнотеже између модерних система тржишне економије, са једне стране, и заштите темељних принципа правде и људских права, са друге. “Ови изазови захтијевају усаглашен и координиран одговор свих друштвених актера у правцу јачања правног оквира и укидања бизнис баријера”, закључио је потпредсједник.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?