Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Janović: Evropske vrijednosti za crnogorsku mladost

Objavljeno: 21.10.2019. 22:23 Autor: Ministarstvo sporta i mladih
„Vlada Crne Gore ulaže konstantne napore sa ciljem poboljšanja položaja mladih jer je pitanje mladih od multiresorskog značaja. Kroz različite Vladine programe i politike sprovode se brojne aktivnosti i programi koji zadovoljavaju potrebe mladih u različitim oblastima“, istakao je Janović povodom obilježavanja prve godine postojanja evropske omladinske kartice u Crnoj Gori.
  
Naša Vlada, vodeći se ključnim principima mobilnosti, aktivizma i umrežavanja mladih se uključila u projekat Evropske omladinske kartice u cilju unapređenja njihovog ličnog i društvenog razvoja.

Ministarstvo sporta i mladih, u saradnji sa Evropskom asocijacijom omladinske kartice i NVO „Centar za omladinsku edukaciju“, od aprila 2018. godine pruža kontinuiranu podršku implementaciji projekta evropske omladinske kartice u Crnoj Gori. Omladinska kartica predstavlja međunarodno priznatu benefit karticu za mlade uzrasta 13-29 godina koji besplatno koriste preko 130 popusta u Crnoj Gori i 70 000 popusta u Evropi. 

„Za samo godinu dana, u saradnji sa našim partnerima na nacionalnom i lokalnom nivou, uspjeli smo da distribuiramo blizu 5000 besplatnih kartica mladima širom Crne Gore koji su na taj način postali korisnici benefita i popusta koje nudi kartica u 37 evropskih država“, naglasio je Janović.

Od samog osnivanja, Ministarstvo sporta i mladih ima želju i političku volju da bude pouzdan i najvažniji partner mladima u Crnoj Gori, da u kontinuitetu unapređujemo njihov status i položaj i zajednički rješavamo izazove s kojima se suočavaju, zaključio je Janović. 


 

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?