Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јановић: Европске вриједности за црногорску младост

Објављено: 21.10.2019. 22:23 Аутор: Министарство спорта и младих
„Влада Црне Горе улаже константне напоре са циљем побољшања положаја младих јер је питање младих од мултиресорског значаја. Кроз различите Владине програме и политике спроводе се бројне активности и програми који задовољавају потребе младих у различитим областима“, истакао је Јановић поводом обиљежавања прве године постојања европске омладинске картице у Црној Гори.
  
Наша Влада, водећи се кључним принципима мобилности, активизма и умрежавања младих се укључила у пројекат Европске омладинске картице у циљу унапређења њиховог личног и друштвеног развоја.

Министарство спорта и младих, у сарадњи са Европском асоцијацијом омладинске картице и НВО „Центар за омладинску едукацију“, од априла 2018. године пружа континуирану подршку имплементацији пројекта европске омладинске картице у Црној Гори. Омладинска картица представља међународно признату бенефит картицу за младе узраста 13-29 година који бесплатно користе преко 130 попуста у Црној Гори и 70 000 попуста у Европи. 

„За само годину дана, у сарадњи са нашим партнерима на националном и локалном нивоу, успјели смо да дистрибуирамо близу 5000 бесплатних картица младима широм Црне Горе који су на тај начин постали корисници бенефита и попуста које нуди картица у 37 европских држава“, нагласио је Јановић.

Од самог оснивања, Министарство спорта и младих има жељу и политичку вољу да буде поуздан и најважнији партнер младима у Црној Гори, да у континуитету унапређујемо њихов статус и положај и заједнички рјешавамо изазове с којима се суочавају, закључио је Јановић. 


 

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?