Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Njemačka će pružiti podršku Crnoj Gori u pitanjima zaštite životne sredine

Njemačka će pružiti podršku Crnoj Gori u pitanjima zaštite životne sredine
Datum objave 24.10.2019 17:25 | Autor Ministarstvo održivog razvoja i turizma | Izvor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

„Njemačka je spremna da pruži Crnoj Gori podršku i pomoć u naporima na daljem unapređenju zaštite životne sredine“, zaključeno je nakon niza sastanaka ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića sa predstavnicima Bundestaga i resornog ministarstva u Berlinu. 

Ministar Radulović je na sastanku sa saveznom ministarkom za okolinu, zaštitu prirode i bezbjednost nuklearnih reaktora Svenijom Šulce zatražio ekspertsku pomoć, posebno za projekte koji se tiču zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Delegacija Ministarstva na čelu sa ministrom Radulovićem predstavila je rezultate zaštite ulcinjske Solane, a takođe je razgovarano o očuvanju zaštićenih lokaliteta kao što su kanjon Tare, Skadarsko jezero i nacionalni parkovi.

Postignut je visok stepen saglasnosti oko navedenih pitanja, uz dogovor da se dalja saradnja produbi operativnim sastancima između institucija dviju zemalja. Ministar Radulović i ministarka Šulce su sa zadovoljstvom konstatovali da su dosadašnji napori Vlade urodili plodom i da je od otvaranja Poglavlja 27., između ostalog, ostvaren vidan napredak činjenicom da je Solana sada zaštićena i na lokalnom i međunarodnom nivou.

Na sastanku sa predsjednikom Odbora za turizam Buntestaga Sebastijanom Mincemajerom i članovima odbora, ministar Radulovic predstavio je rezultate turističke privrede koja iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate.

Njemačka strana izrazila zadovoljstvo je što sve veći broj njihovih turista posjećuje Crnu Goru ističući spremnost za saradnju u oblasti turizma kroz otvaranje novih direktnih avio-linija između dviju zemalja.

Ministar se sastao i sa članovima Radne grupe za okolinu, poslaničke frakcije Savez 90/Zeleni, kao i sa predsjednicom Zilvijom Koting – Ul I članovima Odbora za okolinu, zaštitu prirode i bezbjednost nuklearnih reaktora Bundestaga. 

MINISTARSTVO ODRŽIVOG RAZVOJA I TURIZMA

FOTO I VIDEO: https://flic.kr/s/aHsmHV7L5y