Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Њемачка ће пружити подршку Црној Гори у питањима заштите животне средине

Објављено: 24.10.2019. 23:25 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

„Њемачка је спремна да пружи Црној Гори подршку и помоћ у напорима на даљем унапређењу заштите животне средине“, закључено је након низа састанака министра одрживог развоја и туризма Павла Радуловића са представницима Бундестага и ресорног министарства у Берлину. 

Министар Радуловић је на састанку са савезном министарком за околину, заштиту природе и безбједност нуклеарних реактора Свенијом Шулце затражио експертску помоћ, посебно за пројекте који се тичу заштите животне средине и одрживог развоја.

Делегација Министарства на челу са министром Радуловићем представила је резултате заштите улцињске Солане, а такође је разговарано о очувању заштићених локалитета као што су канјон Таре, Скадарско језеро и национални паркови.

Постигнут је висок степен сагласности око наведених питања, уз договор да се даља сарадња продуби оперативним састанцима између институција двију земаља. Министар Радуловић и министарка Шулце су са задовољством констатовали да су досадашњи напори Владе уродили плодом и да је од отварања Поглавља 27., између осталог, остварен видан напредак чињеницом да је Солана сада заштићена и на локалном и међународном нивоу.

На састанку са предсједником Одбора за туризам Бунтестага Себастијаном Минцемајером и члановима одбора, министар Радуловиц представио је резултате туристичке привреде која из године у годину остварује све боље резултате.

Њемачка страна изразила задовољство је што све већи број њихових туриста посјећује Црну Гору истичући спремност за сарадњу у области туризма кроз отварање нових директних авио-линија између двију земаља.

Министар се састао и са члановима Радне групе за околину, посланичке фракције Савез 90/Зелени, као и са предсједницом Зилвијом Котинг – Ул И члановима Одбора за околину, заштиту природе и безбједност нуклеарних реактора Бундестага. 

МИНИСТАРСТВО ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА И ТУРИЗМА

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмХВ7Л5y

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?