Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Generalni direktor Mirsad Mulić povodom trenutnog stanja izazvanog ekstremnim padavinama: Situacija značajno bolja nego prethodnih dana; sistem funkcionisao u punom kapacitetu

Objavljeno: 07.11.2019. 21:10 Autor: MUP
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o trenutnom stanju izazvanom ekstremnom meteorološkom situacijom i ocijenila da je sistem funkcionisao u punom kapacitetu, sinhronizovano i u skladu sa procedurama, saopštio je generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić na pres konferenciji nakon današnje sjednice Vlade.

U tom kontekstu, ocijenjeno je da su najava Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i upozorenje Direktorata za vanredne situacije MUP-a nadležnim službama i građanima dale značajan doprinos blagovremenoj reakciji.

Pravovremenom i adekvatnom intervencijom lokalnih službi zaštite i spašavanja, komunalnih preduzeća na lokalnom nivou, šteta izazvana složenom meteorološkom situacijom je svedena na minimum.

Ocijenjeno je da su sve službe adekvatno i profesionalno reagovale i u gradovima u kojima je bila najkritičnija situacija: Nikšiću, Danilovgradu, Herceg Novom, Šavniku, Kolašinu i Mojkovcu, a u saniranje posljedica poplava su se uključili i pripadnici privatnog sektora, kao i jedan broj građana. Mulić je ovom prilikom istakao da su danas na terenu u Kolašinu i pripadnici Vojske Crne Gore.

Generalni direktor Mulić je informisao da je prethodnih dana došlo do porasta vodostaja rijeka Morače, Bojane i Zete.

Prema njegovim riječima, trenutno je situacija značajno bolja nego što je bila prethodnih dana, voda se povlači, Skadarsko jezero je mirno, tako da je u ovom trenutku opasnost od poplava u priobalnom području Skadarskog jezera svedena na minimum.

Pripadnici službi zaštite i spašavanja i Direktorata za vanredne situacije MUP-a će i dalje, s punom pažnjom pratiti situaciju na terenu, i u skladu sa raspoloživim materijalno-tehničkim i ljudskim kapacitetima i narednih dana raditi profesionalno, kako bi se izborili sa svim izazovima koji su proistekli nakon obilnih kiša.

Kada su u pitanju štete, tek će se utvrđivati, na osnovu procjena na lokalnom nivou, zaključio je Mulić.



MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?