Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерални директор Мирсад Мулић поводом тренутног стања изазваног екстремним падавинама: Ситуација значајно боља него претходних дана; систем функционисао у пуном капацитету

Објављено: 07.11.2019. 21:10 Аутор: МУП
Влада је на данашњој сједници усвојила Информацију о тренутном стању изазваном екстремном метеоролошком ситуацијом и оцијенила да је систем функционисао у пуном капацитету, синхронизовано и у складу са процедурама, саопштио је генерални директор Директората за ванредне ситуације МУП-а Мирсад Мулић на прес конференцији након данашње сједнице Владе.

У том контексту, оцијењено је да су најава Завода за хидрометеорологију и сеизмологију и упозорење Директората за ванредне ситуације МУП-а надлежним службама и грађанима дале значајан допринос благовременој реакцији.

Правовременом и адекватном интервенцијом локалних служби заштите и спашавања, комуналних предузећа на локалном нивоу, штета изазвана сложеном метеоролошком ситуацијом је сведена на минимум.

Оцијењено је да су све службе адекватно и професионално реаговале и у градовима у којима је била најкритичнија ситуација: Никшићу, Даниловграду, Херцег Новом, Шавнику, Колашину и Мојковцу, а у санирање посљедица поплава су се укључили и припадници приватног сектора, као и један број грађана. Мулић је овом приликом истакао да су данас на терену у Колашину и припадници Војске Црне Горе.

Генерални директор Мулић је информисао да је претходних дана дошло до пораста водостаја ријека Мораче, Бојане и Зете.

Према његовим ријечима, тренутно је ситуација значајно боља него што је била претходних дана, вода се повлачи, Скадарско језеро је мирно, тако да је у овом тренутку опасност од поплава у приобалном подручју Скадарског језера сведена на минимум.

Припадници служби заштите и спашавања и Директората за ванредне ситуације МУП-а ће и даље, с пуном пажњом пратити ситуацију на терену, и у складу са расположивим материјално-техничким и људским капацитетима и наредних дана радити професионално, како би се изборили са свим изазовима који су проистекли након обилних киша.

Када су у питању штете, тек ће се утврђивати, на основу процјена на локалном нивоу, закључио је Мулић.



МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?