Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio ambasadora Grčke: Odnosi odlični, jedan od grčkih vanjskopolitičkih prioriteta integracija CG i država ZB u EU

Objavljeno: 17.12.2019. 23:35 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Grčke Panajotisa Parcosa.

Premijer je čestitao ambasadoru stupanje na dužnost, poželio mu uspješnu misiju u Crnoj Gori i zahvalio se na pomoći koju je Grčka pružala našoj zemlji tokom integracije u NATO i na podršci u našem procesu pristupanja Evropskoj uniji.

„Kao članica NATO-a pokazali smo sposobnost da preuzmemo punu odgovornost. Iako mala zemlja sa skromnim potencijalima mi smo na svakom mjestu na kojem se štite svjetski mir i poredak“ – rekao je premijer Duško Marković.

Govoreći o našem nastavku evropske integracije predsjednik Vlade je rekao da Crna Gora razumije razlike koje postoje unutar Evropske unije u pogledu dalje dinamike proširenja, ali je dodao da naša zemlja bez obzira na tu činjenicu nastavlja posvećen rad na reformama sa ciljem daljeg napretka u usvajanju evropskog sistema vrijednosti i dostizanja evropskog kvaliteta života naših građana.

„Crna Gora želi da bude dio Evropske unije kada se za to budu stekli uslovi“ – kazao je premijer Marković.

Ambasador Parcos je istakao da je jedan od prioriteta grčke vanjske politike evropska budućnost Crne Gore i ostalih država Zapadnog Balkana i u tom smislu istakao punu podršku svoje zemlje nastavku naše evropske integracije.

Konstatovano je da su politički odnosi Crne Gore i Republike Grčke odlični i da obje strane vide prostor za produbljivanje ekonomske saradnje.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?