Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио амбасадора Грчке: Односи одлични, један од грчких вањскополитичких приоритета интеграција ЦГ и држава ЗБ у ЕУ

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је у наступну посјету амбасадора Републике Грчке Панајотиса Парцоса.

Премијер је честитао амбасадору ступање на дужност, пожелио му успјешну мисију у Црној Гори и захвалио се на помоћи коју је Грчка пружала нашој земљи током интеграције у НАТО и на подршци у нашем процесу приступања Европској унији.

„Као чланица НАТО-а показали смо способност да преузмемо пуну одговорност. Иако мала земља са скромним потенцијалима ми смо на сваком мјесту на којем се штите свјетски мир и поредак“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Говорећи о нашем наставку европске интеграције предсједник Владе је рекао да Црна Гора разумије разлике које постоје унутар Европске уније у погледу даље динамике проширења, али је додао да наша земља без обзира на ту чињеницу наставља посвећен рад на реформама са циљем даљег напретка у усвајању европског система вриједности и достизања европског квалитета живота наших грађана.

„Црна Гора жели да буде дио Европске уније када се за то буду стекли услови“ – казао је премијер Марковић.

Амбасадор Парцос је истакао да је један од приоритета грчке вањске политике европска будућност Црне Горе и осталих држава Западног Балкана и у том смислу истакао пуну подршку своје земље наставку наше европске интеграције.

Констатовано је да су политички односи Црне Горе и Републике Грчке одлични и да обје стране виде простор за продубљивање економске сарадње.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?