Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković: Razvojna uloga MORiT-a važna, u 2020. ona mora biti veća i snažnija

Objavljeno: 31.12.2019. 20:44 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković danas je održao sastanak sa rukovodećim kadrom Ministarstva održivog razvoja i turizma sa kojim je razgovarao o postignutim rezultatima kao i prioritetima i zadacima ovog ministarstva u narednom periodu.

Predsjednik Marković naveo je da su tokom prethodne godine Vlada i njeni resori postigli izvanredne rezultate koji se ogledaju u osnovnim parametrima ekonomskog rasta, smanjenoj stopi nezaposlenosti, makroekonomskim pokazateljima koji istovremeno Crnu Goru svrstavaju među zemlje koje imaju stabilan i održiv finansijski sistem sa ozbiljnim međunarodnim finansijskim rejtingom. Ističući da Crna Gora takođe ima veoma visok nivo direktnih stranih investicija, on je naveo da je za rezultat naše zemlje kao prestižne turističke i investicione destinacije bila u znatnoj mjeri presudna i uloga Ministarstva održivog razvoja i turizma koja u 2020. mora biti još veća i snažnija.

Marković je naročito izrazio zadovoljstvo ovogodišnjim rezultatima u oblasti turizma, te saopštio da je neophodno nastaviti tempo rasta i u narednoj godini.

Osvrnuvši se na oblast planiranja i uređenja prostora, predsjednik Marković je napomenuo da Crnu Goru odlikuje vrijedan prostor kojim je neophodno odgovorno i pametno upravljati, a da sve aktivnosti moraju biti u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata. U tom pogledu, on je poručio da je neophodno i jačati inspekcijski nadzor kontrole građenja na terenu te nastaviti sa unapređenjem kadrovskih kapaciteta urbanističko-građevinske inspekcije Ministarstva.

Marković je najavio da se što prije moraju donijeti izmjene Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, koje će u krajnjem imati za rezultat pojednostavljene procedure, prvenstveno legalizacije ali i ostalih oblasti koje ovaj zakon tretira.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?