Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић: Развојна улога МОРиТ-а важна, у 2020. она мора бити већа и снажнија

Објављено: 31.12.2019. 20:44 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић данас је одржао састанак са руководећим кадром Министарства одрживог развоја и туризма са којим је разговарао о постигнутим резултатима као и приоритетима и задацима овог министарства у наредном периоду.

Предсједник Марковић навео је да су током претходне године Влада и њени ресори постигли изванредне резултате који се огледају у основним параметрима економског раста, смањеној стопи незапослености, макроекономским показатељима који истовремено Црну Гору сврставају међу земље које имају стабилан и одржив финансијски систем са озбиљним међународним финансијским рејтингом. Истичући да Црна Гора такође има веома висок ниво директних страних инвестиција, он је навео да је за резултат наше земље као престижне туристичке и инвестиционе дестинације била у знатној мјери пресудна и улога Министарства одрживог развоја и туризма која у 2020. мора бити још већа и снажнија.

Марковић је нарочито изразио задовољство овогодишњим резултатима у области туризма, те саопштио да је неопходно наставити темпо раста и у наредној години.

Осврнувши се на област планирања и уређења простора, предсједник Марковић је напоменуо да Црну Гору одликује вриједан простор којим је неопходно одговорно и паметно управљати, а да све активности морају бити у складу са Законом о планирању простора и изградњи објеката. У том погледу, он је поручио да је неопходно и јачати инспекцијски надзор контроле грађења на терену те наставити са унапређењем кадровских капацитета урбанистичко-грађевинске инспекције Министарства.

Марковић је најавио да се што прије морају донијети измјене Закона о планирању простора и изградњи објеката, које ће у крајњем имати за резултат поједностављене процедуре, првенствено легализације али и осталих области које овај закон третира.

Министарство одрживог развоја и туризма

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?