Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nuhodžić u Frankfurtu: Crna Gora je ponosna na svoju dijasporu koja njeguje multietnički sklad, tradiciju, jezik i kulturu

Objavljeno: 30.01.2020. 15:48 Autor: MUP
U organizaciji Generalnog konzulata u Frankfurtu, održan je sastanak ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika i drugim istaknutim članovima dijaspore.

Ministar se zahvalio iseljenicima na njihovom doprinosu afirmaciji Crne Gore, njenog državnog identiteta, kao i očuvanju tradicije, jezika i kulture. „Crna Gora je ponosna na svoju dijasporu koja njeguje multietnički i multikulturalni sklad. Zato je unapređenje saradnje sa iseljenicima visoko na listi prioriteta Vlade Crne Gore“, saopštio je Nuhodžić.

Naglasio je da je Crna Gora u prethodnom periodu postigla značajan napredak u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Govoreći o rezultatima na ekonomskom planu, ministar Nuhodžić je ukazao na značaj infrastrukturnih projekata u privredi i turizmu, naglašavajući opredijeljenost Vlade za efikasnije korišćenje potencijala na sjeveru Crne Gore. Istakao je da je za bolji razvoj crnogorske ekonomije važna i uloga naših iseljenika. „U tom smislu vas ohrabrujem da nastavite da ulažete u projekte u Crnoj Gori, kako bi ostvarili naš zajednički cilj, a to je da dostignemo životni standard građana Evrope. Na tom putu, imaćete punu podršku Vlade. Takođe, iskazujem otvorenost Ministarstva unutrašnjih poslova za sve inicijative koje su usmjerene na snaženje odnosa između matice i dijaspore“, kazao je ministar. U nastavku, posebno se osvrnuo na intenzivne aktivnosti koje Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima u pravcu međusobnog priznavanja vozačkih dozvola.

U prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, predstavnici iseljeničke zajednice su izrazili zadovoljstvo susretom sa ministrom Nuhodžićem i istakli da posebno važnim smatraju očuvanje građanskog koncepta Crne Gore. Izrazili su spremnost za jačanje saradnje sa institucijama u matičnoj državi, pozdravljajući politiku Vlade koja je posvećena stvaranju uslova za još čvršće veze sa domovinom.
  
MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?