Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић у Франкфурту: Црна Гора је поносна на своју дијаспору која његује мултиетнички склад, традицију, језик и културу

Објављено: 30.01.2020. 15:48 Аутор: МУП
У организацији Генералног конзулата у Франкфурту, одржан је састанак министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића са представницима удружења црногорских исељеника и другим истакнутим члановима дијаспоре.

Министар се захвалио исељеницима на њиховом доприносу афирмацији Црне Горе, њеног државног идентитета, као и очувању традиције, језика и културе. „Црна Гора је поносна на своју дијаспору која његује мултиетнички и мултикултурални склад. Зато је унапређење сарадње са исељеницима високо на листи приоритета Владе Црне Горе“, саопштио је Нухоџић.

Нагласио је да је Црна Гора у претходном периоду постигла значајан напредак у процесу приступања Европској унији. Говорећи о резултатима на економском плану, министар Нухоџић је указао на значај инфраструктурних пројеката у привреди и туризму, наглашавајући опредијељеност Владе за ефикасније коришћење потенцијала на сјеверу Црне Горе. Истакао је да је за бољи развој црногорске економије важна и улога наших исељеника. „У том смислу вас охрабрујем да наставите да улажете у пројекте у Црној Гори, како би остварили наш заједнички циљ, а то је да достигнемо животни стандард грађана Европе. На том путу, имаћете пуну подршку Владе. Такође, исказујем отвореност Министарства унутрашњих послова за све иницијативе које су усмјерене на снажење односа између матице и дијаспоре“, казао је министар. У наставку, посебно се осврнуо на интензивне активности које Министарство унутрашњих послова предузима у правцу међусобног признавања возачких дозвола.

У пријатељској и срдачној атмосфери, представници исељеничке заједнице су изразили задовољство сусретом са министром Нухоџићем и истакли да посебно важним сматрају очување грађанског концепта Црне Горе. Изразили су спремност за јачање сарадње са институцијама у матичној држави, поздрављајући политику Владе која је посвећена стварању услова за још чвршће везе са домовином.
  
МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?