Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković: Nastavu smo obustavili da sačuvamo zdravlje učenika i svih građana, pozvaću medije da prenose nastavne sadržaje

Objavljeno: 14.03.2020. 13:37 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je da je odluka o ovustavi nastave donijeta u interesu očuvanja zdravlja učenika i zaposlenih u prosvjeti, njihovih porodica i svih građana te da će pozvati medije da partnerski sa Vladom prenesu đacima nastavne sadržaje.

„Želimo da naši učenici i u ovoj situaciji budu usmjereni na nastavak školovanja, i zato sam zatražio da Ministarstvo prosvjete pripremi plan objavljivanja nastavno-obrazovnih sadržaja putem štampe, elektronskih medija i drugih kanala komunikacije za vrijeme trajanja obustave nastave. Pozvaću predstavnike medija da u partnerskom odnosu sa Vladom olakšaju prenošenje nastavnih sadržaja i učine ih dostupnim. Ovo nije zamjena za redovnu nastavu, niti će biti predmet ocjenjivanja po povratku u školske klupe. Cilj ove mjere je održavanje kontinuiteta obrazovnog programa u mogućoj mjeri“ – saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?