Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora će pružiti podršku svojim građanima ma gdje se nalazili

Objavljeno: 16.03.2020. 18:19 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Svako ko želi da se iz inostranstva vrati u Crnu Goru, dobrodošao je kući, i Vlada će učiniti sve da mu povratak obezbijedi – saopštio je premijer Duško Marković nakon sastanka sa ministrima vanjskih i unutrašnjih poslova, saobraćaja i pomorstva, i predstavnicima institucija koje će imati konkretna zaduženja po ovom pitanju.

Predsjednik Vlade naložio je formiranje posebnog operativnog štaba čiji zadatak je da sačini odgovarajuće evidencije naših građana u inostranstvu, izvrši neophodne provjere, i predloži mjere koje imaju za cilj konkretizaciju aktivnosti. Posebno je naglašeno da će svako ko na ovaj način stigne u Crnu Goru biti podvrgnut strogom zdravstveno-sanitarnom režimu u trajanju od najmanje dvije sedmice, a da će karantinski prostor za te namjene biti određen na prvoj narednoj sjednici Vlade.

Crna Gora je donijela sveobuhvatne zdravstveno-bezbjednosne mjere, a njihovo sprovođenje i postignuti rezultati u zaštiti zdravlja, potvrdili su sposobnost naših institucija da sačuvaju građane i državu u ambijentu kada je pandemija Korona virusa bukvalno na našim granicama.

I u takvoj situaciji, tražićemo i pronaći rješenja za svaki pojedinačni zahtjev koji se ispostavinašim institucijama, a to će biti zadatak operativnog štaba za čije hitno formiranje je zadužen ministar unutrašnjih poslova.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?