Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора ће пружити подршку својим грађанима ма гдје се налазили

Свако ко жели да се из иностранства врати у Црну Гору, добродошао је кући, и Влада ће учинити све да му повратак обезбиједи – саопштио је премијер Душко Марковић након састанка са министрима вањских и унутрашњих послова, саобраћаја и поморства, и представницима институција које ће имати конкретна задужења по овом питању.

Предсједник Владе наложио је формирање посебног оперативног штаба чији задатак је да сачини одговарајуће евиденције наших грађана у иностранству, изврши неопходне провјере, и предложи мјере које имају за циљ конкретизацију активности. Посебно је наглашено да ће свако ко на овај начин стигне у Црну Гору бити подвргнут строгом здравствено-санитарном режиму у трајању од најмање двије седмице, а да ће карантински простор за те намјене бити одређен на првој наредној сједници Владе.

Црна Гора је донијела свеобухватне здравствено-безбједносне мјере, а њихово спровођење и постигнути резултати у заштити здравља, потврдили су способност наших институција да сачувају грађане и државу у амбијенту када је пандемија Корона вируса буквално на нашим границама.

И у таквој ситуацији, тражићемо и пронаћи рјешења за сваки појединачни захтјев који се испоставинашим институцијама, а то ће бити задатак оперативног штаба за чије хитно формирање је задужен министар унутрашњих послова.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?