Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vlada donijela odluke o ustupanju objekata za sprovođenje mjera karantina u Igalu, Sutomoru, Nikšiću i Rožajama

Objavljeno: 21.03.2020. 02:26 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vlada Crne Gore je na juče održanoj 162. sjednici donijela Odluku da se objekti Instituta „Simo Milošević“ i Faza i Soliter u Igalu, Dom solidarnosti – trening centar Crvenog krsta Crne Gore Sutomore ustupe za sprovođenje mjera karantina.

Takođe, Vlada je bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi, donijela i Odluku da se objekti „Mali hotel Vučje“ Nikšić i hotel „WAHELS“ Rožaje ustupe za sprovođenje mjera karantina.

Objekti se ustupaju Ministarstvu zdravlja na privremeno upravljanje i korišćenje, bez naknade.

Vojska Crne Gore je zadužena da unutar i oko objekata obezbijedi fizičku zaštitu 24 sata.

Vlada je donijela i zaključke kojima se Uprava za imovinu zadužuje da obezbijedi lica za održavanje higijene i izvrši nabavku sredstava za dezinfekciju ruku, radnog prostora i opreme za potrebe ovih objekata i lica koja će u njima boraviti. Takođe, Uprava je zadužena da obezbijedi ketering usluge za potrebe lica koja će biti smještena u objektima.

Institut za javno zdravlje zadužen je da obezbijedi odgovarajuću obuku svih lica koja održavaju higijenu u ovim objektima

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?