Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада донијела одлуке о уступању објеката за спровођење мјера карантина у Игалу, Сутомору, Никшићу и Рожајама

Влада Црне Горе је на јуче одржаној 162. сједници донијела Одлуку да се објекти Института „Симо Милошевић“ и Фаза и Солитер у Игалу, Дом солидарности – тренинг центар Црвеног крста Црне Горе Сутоморе уступе за спровођење мјера карантина.

Такође, Влада је без одржавања сједнице, на основу прибављених сагласности већине чланова, на основу члана 10 Уредбе о Влади, донијела и Одлуку да се објекти „Мали хотел Вучје“ Никшић и хотел „WАХЕЛС“ Рожаје уступе за спровођење мјера карантина.

Објекти се уступају Министарству здравља на привремено управљање и коришћење, без накнаде.

Војска Црне Горе је задужена да унутар и око објеката обезбиједи физичку заштиту 24 сата.

Влада је донијела и закључке којима се Управа за имовину задужује да обезбиједи лица за одржавање хигијене и изврши набавку средстава за дезинфекцију руку, радног простора и опреме за потребе ових објеката и лица која ће у њима боравити. Такође, Управа је задужена да обезбиједи кетеринг услуге за потребе лица која ће бити смјештена у објектима.

Институт за јавно здравље задужен је да обезбиједи одговарајућу обуку свих лица која одржавају хигијену у овим објектима

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?