Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U CG dopremljena medicinska oprema: Potvrda da Vlada ima sposobnost, potencijal i odlučnost da zaštiti svakog građanina

Objavljeno: 28.03.2020. 23:47 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
U Podgoricu je večeras dopremljen kontigent medicinske opreme koje je crnogorskom zdravstvenom sistemu donirao biznismen Petros Statis.

Šef Kabineta predsjednika Vlade Dragoljub Bulatović ocijenio je da je oprema stigla u pravom trenutku kada su naši postojeći resursi bili na izmaku te da zato da oprema nema cijenu.

„Tri i po tone zaštitne opreme značiće sigurnost za naše zdravstvene radnike, ali i za pripadnike svih službi koje su na prvoj liniji odbrane od koronavirusa. Prilika je da se u ime Vlade još jednom zahvalim biznismenu Petrosu Statisu što se odazvao ličnoj molbi premijera Duška Markovića, i uz pomoć Mohameda Šajbanija uspio da nam sve ovo obezbijedi u kratkom roku. Ovaj kontigent pomoći je zapravo potvrda da Vlada ima sposobnost, potencijal i odlučnost da zaštiti svakog građanina, svaku porodicu i sve nas od ove opake epidemije“ – kazao je Bulatović.

Rukovodilac Kriznog medicinskog štaba prof. dr Ranko Lazović rekao je na aerodromu da je stigla količina opreme kojom će biti zadovoljene potrebe crnogorskog zdravstvenog sistema u naredne 3-4 sedmice kada nas čeka vrhunac epidemije.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?