Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Stupio na snagu dopunjeni Zakon, od večeras visoke kazne za kršenje mjera NKT

Objavljeno: 03.07.2020. 04:43 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Stupio je na snagu Zakon o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojim su propisane oštre prekršajne novčane kazne za nepridržavanje mjera zaštite od širenja koronavirusa.


Kazne € 2.000 – 20.000 za pravno lice i € 200 – 2.000 za odgovorno lice u pravnom licu, i € 350 – 6.000 za preduzetnika ako:

- Ne obezbijedi poštovanje pridržavanja distance
- Ne obezbijedi propisanu ličnu zaštitnu opremu – maske i dr. zaposlenima
- Dozvoli osobi bez zaštitne maske ulazak u trgovine, ugostiteljske, turističke i dr. objekte, kazina, zanatske radnje, gradilišta, sredstva javnog prevoza i prevoza zaposlenih, organe državne uprave i lok. samouprave itd.
- Ne dezinfikuje objekat ili sredstvo javnog prevoza ili prevoza zaposlenih

Uz kaznu za prekršaj pravnom licu i preduzetniku može se izreći i zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju do šest mjeseci.

Kazne € 500 – 2.000 za odgovorno fizičko lice u državnom organu, organu uprave, lokalne uprave i lokalne samouprave, ako:

- Ne obezbijedi poštovanje pridržavanja distance
- Ne obezbijedi propisanu ličnu zaštitnu opremu – maske i dr. zaposlenima
- Ne obezbijedu dezinfekciju objekta

Kazne € 100 – 2.000 za svako fizičko lice ako:

- Se ne pridržava fizičke distance
- Ne koristi masku i druga propisana zaštitna sredstva
- Uđe bez zaštitne maske u trgovinu, ugostiteljski, turistički ili dr. objekat, kazino, zanatsku radnju, gradilište, sredstvo javnog prevoza i prevoza zaposlenih, organ državne uprave i lok. samouprave itd.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?