Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ступио на снагу допуњени Закон, од вечерас високе казне за кршење мјера НКТ

Ступио је на снагу Закон о допунама Закона о заштити становништва од заразних болести којим су прописане оштре прекршајне новчане казне за непридржавање мјера заштите од ширења коронавируса.


Казне € 2.000 – 20.000 за правно лице и € 200 – 2.000 за одговорно лице у правном лицу, и € 350 – 6.000 за предузетника ако:

- Не обезбиједи поштовање придржавања дистанце
- Не обезбиједи прописану личну заштитну опрему – маске и др. запосленима
- Дозволи особи без заштитне маске улазак у трговине, угоститељске, туристичке и др. објекте, казина, занатске радње, градилишта, средства јавног превоза и превоза запослених, органе државне управе и лок. самоуправе итд.
- Не дезинфикује објекат или средство јавног превоза или превоза запослених

Уз казну за прекршај правном лицу и предузетнику може се изрећи и заштитна мјера забране обављања дјелатности у трајању до шест мјесеци.

Казне € 500 – 2.000 за одговорно физичко лице у државном органу, органу управе, локалне управе и локалне самоуправе, ако:

- Не обезбиједи поштовање придржавања дистанце
- Не обезбиједи прописану личну заштитну опрему – маске и др. запосленима
- Не обезбиједу дезинфекцију објекта

Казне € 100 – 2.000 за свако физичко лице ако:

- Се не придржава физичке дистанце
- Не користи маску и друга прописана заштитна средства
- Уђе без заштитне маске у трговину, угоститељски, туристички или др. објекат, казино, занатску радњу, градилиште, средство јавног превоза и превоза запослених, орган државне управе и лок. самоуправе итд.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?