Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao sa predsjednikom Republike Srbije Borisom Tadićem

Objavljeno: 08.07.2010. 23:31 Autor: Biro

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je sa predsjednikom Republike Srbije Borisom Tadićem, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Sagovornici su razmijenili informacije o realizaciji strateških prioriteta u procesima integracija, mogućnostima unapredjenja ekonomske saradnje i situaciji u zemljama regiona.

Predsjednik Đukanović je izrazio zadovoljstvo posjetom predsjednika Srbije Tadića koja će doprinijeti daljem unapredjenju bilateralnih odnosa i saradnje u regionu na putu integracije u Evropsku uniju. Predsjednik Đukanović je predstavio napredak koji je Crna Gora postigla u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, očuvanu makroekonomsku stabilnost i infarastrukturne projekte koji će uskoro biti realizovani.

Sagovornici su ocijenili da je proces integracije zemalja zapadnog Balkana u Evropsku uniju, koji znači ujedinjenje i bezbjednost u Evropi, imperativ za ostvarenje pune stabilnosti i veće konkurentnosti Evrope na međunarodnoj sceni.

Predsjednik Srbije Tadić je istakao da Srbija podržava proces evropskih i evro-atlanstskih integracija Crne Gore.
Zajednički je konstatovano da je već ostvarena dobra saradnja u oblasti trgovine, investicija i turizma, a da postoje mogućnosti za produbljivanjem saradnje u oblasti projekata saobraćajne infrastrukture, prije svega realizacije projekta autoputa Bar-Beograd i revitalizacije željezničke infrastrukture, kao i potpunijeg iskorišćavanja energetskog potencijala.

Iskazano je interesovanje za dalje unapredjenje ugovorne osnove izmjedju dvije države potpisivanjem sporazuma u oblasti obrazovanja i naučno-tehnološke saradnje, zdravstva, regulisanju pitanja dvojnog državljanstva, kao i izručenju državljana okrivljenih i osuđenih za krivična djela organizovanog kriminala i korupcije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?