Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Мило Ђукановић разговарао са предсједником Републике Србије Борисом Тадићем

Објављено: 08.07.2010. 23:31 Аутор: Биро

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао је са предсједником Републике Србије Борисом Тадићем, који борави у дводневној званичној посјети Црној Гори.

Саговорници су размијенили информације о реализацији стратешких приоритета у процесима интеграција, могућностима унапредјења економске сарадње и ситуацији у земљама региона.

Предсједник Ђукановић је изразио задовољство посјетом предсједника Србије Тадића која ће допринијети даљем унапредјењу билатералних односа и сарадње у региону на путу интеграције у Европску унију. Предсједник Ђукановић је представио напредак који је Црна Гора постигла у процесу европских и евроатлантских интеграција, очувану макроекономску стабилност и инфараструктурне пројекте који ће ускоро бити реализовани.

Саговорници су оцијенили да је процес интеграције земаља западног Балкана у Европску унију, који значи уједињење и безбједност у Европи, императив за остварење пуне стабилности и веће конкурентности Европе на међународној сцени.

Предсједник Србије Тадић је истакао да Србија подржава процес европских и евро-атланстских интеграција Црне Горе.
Заједнички је констатовано да је већ остварена добра сарадња у области трговине, инвестиција и туризма, а да постоје могућности за продубљивањем сарадње у области пројеката саобраћајне инфраструктуре, прије свега реализације пројекта аутопута Бар-Београд и ревитализације жељезничке инфраструктуре, као и потпунијег искоришћавања енергетског потенцијала.

Исказано је интересовање за даље унапредјење уговорне основе измједју двије државе потписивањем споразума у области образовања и научно-технолошке сарадње, здравства, регулисању питања двојног држављанства, као и изручењу држављана окривљених и осуђених за кривична дјела организованог криминала и корупције.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?