Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Pejanović-Đurišić razgovarala sa austijskim ministrom Klugom: Austrija podržava aktivnosti Crne Gore na putu evropskih integracija

Objavljeno: 03.04.2014. 02:31 Autor: Ministarstvo odbrane / Biro za odnose sa javnošću
Ministarka odbrane prof.dr Milica Pejanović - Đurišić sastala se danas sa ministrom odbrane i sporta Austrije Geraldom Klugom.

Ministri su u razgovoru istakli značaj do sada ostvarene vojne saradnje na bilateralnom nivou, naročito u obuci jedinica Vojske Crne Gore u uslovima planinsko-alpskog ratovanja, i ukazali na značaj aktivnosti koje Crna Gora i Austrija realizuju, dajući doprinos unapređenju saradnje između zemalja Zapadnog Balkana. 

Sagovornici su se saglasili o nastavku i proširenju vojne saradnje između Crne Gore i Austrije, pri čemu je ministar Klug izrazio podršku Austrije aktivnostima koje Crna Gora realizuje na putu evropskih integracija.

U razgovoru su razmijenjena mišljenja i o aktuelnim bezbjedonosnim izazovima, u svijetlu najnovijih dešavanja u Ukrajini.

Ministarstvo odbrane / Biro za odnose sa javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?