Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pripadnici VCG učestvovali u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu u Srbiji

Objavljeno: 19.05.2014. 02:18 Autor: Ministarstvo odbrane / Biro za odnose sa javnošću
Pripadnici Vojske Crne Gore, koji su upućeni u Republiku Srbiju radi pružanja pomoći stanovništvu na područjima ugroženim poplavama, stavili su se od ranih jutarnjih časova u nedjelju na raspolaganje Kriznom štabu u Obrenovcu. Noć između subote i nedjelje proveli su u Beogradu gdje su stigli kasno uveče nakon dugog putovanja u veoma teškim uslovima.

Komandir kontingenta crnogorske vojske, potpukovnik Zoran Vukadinović, učestvovao je u radu Kriznog štaba u kojem su angažovani ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor policije Milorad Veljović i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević. Dogovorene su aktivnosti na terenu, težišno za evakuaciju građana ove najugroženije opštine u Srbiji. Pored pripadnika Vojske Crne Gore na ovom području su angažovane snage bezbjednosti Republike Srbije i spasilčke službe iz Makedonije. Vojnici su prvog dana imali priliku da se na terenu uvjere u tešku situaciju koja je zadesila gradjane Srbije na ovom prostoru. Potvrdilo se očekivano da će ovo biti izuzetno težak zadatak za čiju su realizaciju potrebne visoke sposobnosti svakog pojedinca. Akciju dodatno otežava nepoznat teren i prostor na kome su snage angažovane. Ugroženi gradjani, bez obzira na tešku situaciju u kojoj se nalaze, teško se odlučuju da napušte svoje domove. Crnogorski vojnici su prihvaćeni na najbolji mogući način. Na svakom koraku građani opštine Obrenovac izražavaju zhvalnost vojnicima VCG.

MINISTARSTVO ODBRANE / BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?