Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bošković u Jerevanu razgovarao sa švedskom ministarkom obrazovanja i istraživanja

Objavljeno: 14.05.2015. 20:03 Autor: Ministarstvo prosvjete/Biro za odnose s javnošću
Ministar prosvjete mr Predrag Bošković sastao se danas sa ministarkom za obrazovanje i istraživanja Švedske Helenom Helmark Knutson, sa kojom je razgovarao o reformi obrazovnog sistema i uspostavljanju bilateralne saradnje.

Ministri su dogovorili potpisivnje Protokola u oblasti visokog obrazovanja, kojim će biti uspostavljena saradnja u vidu razmjene iskustava i znanja između dvije zemlje u oblasti visokog obrazovanja.

Ministar Bošković je posebno naglasio značaj razmjene studenata u oblasti medicine i tehničkih nauka, u cilju poboljšanja kadrovskih kapaciteta u tim važnim djelatnostima. Ministarka Knutson se saglasila da će razmjena iskustava i dobre prakse u oblasti obrazovnog sistema, posebno visokog, biti značajna za dvije zemlje i dala punu podršku aktivnostima koje su usmjerene ka reformi Univerziteta Crne Gore.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o srednjem stručnom obrazovanju, ističući njegov značaj u pogledu sticanja znanja i vještina koje omogućavaju konkurentnost na tržištu rada i naročito na evropskom tržištu.

Ministri su se susreli na marginama ministarske konferencije o visokom obrazovanju, koja se održava u Jerevanu.

Ministarstvo prosvjete/Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?