Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Pažin sa predstavnicima Savjeta EU i Evropske komisije: Formiranje Specijalnog državnog tužilaštva i Agencije za sprječavanje korupcije odvija se planiranom dinamikom

Objavljeno: 03.06.2015. 04:53 Autor: Ministarstvo pravde / Biro za odnose s javnošću

Video: Susret ministra Pažina sa šefom Jedinice D1 za Crnu Goru u Direktoratu EK za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Dirkom Langeom - kadrovi

  

„Formiranje Specijalnog državnog tužilaštva i Agencije za sprječavanje korupcije, kao ključnih institucija za represiju i prevenciju korupcije, odvija se planiranom dinamikom, uz punu podršku Vlade i Ministarstva pravde, koji su obezbijedili i prostorne uslove za početak njihovog rada“, kazao je ministar pravde Zoran Pažin na sastancima sa predstavnicima Savjeta EU i Evropske komisije danas u Briselu.

Pažin je u Misiji Crne Gore razgovarao sa članovima Radne grupe Savjeta EU za proširenje – Koela (COELA), kojima je zahvalio na dosadašnjoj saradnji i upoznao ih sa stepenom realizacije ključnih mjera u poglavljima 23 i 24. Predstavnica predsjedavajuće Letonije u Koeli Inga Krastina kazala je da se sastanak sa ministrom Pažinom održava u pravom trenutku, kada se priprema pozicija Evropske unije za sjednicu Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje 22. juna. Na sastanku je pohvaljena saradnja Misije Crne Gore pri EU sa Koelom, u smislu blagovremenog i detaljnog izvještavanja o ključnim aktivnostima crnogorskih institucija na planu vladavine prava.

BiroMinistar Pažin se u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i pregovore o proširenju sastao sa predstavnicima EK, na čelu sa šefom jedinice za Crnu Goru Dirkom Langeom. Sastanak je bio prilika za razmatranje konkretnih pitanja od značaja za jačanje zakonskog i institucionalnog okvira za borbu protiv korupcije i kriminala. Lange je, osim o pripremama pozicije EU za Savjet za stabilizaciju i pridruživanje, upoznao Pažina i o početku pripreme Izvještaja o napretku za 2015. godinu. Obostrano je konstatovano da pregovori o članstvu Crne Gore u EU, u poglavljima 23 i 24, ulaze u intenzivniju i fokusiraniju fazu.

Dvodnevna posjeta ministra Pažina institucijama EU, koja je počela sastankom u Eurodžastu u Hagu, završena je susretom sa generalnom direktorom Direktorata za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom, na radnoj večeri čiji je domaćin bio stalni predstavnik Republike Slovenije Rade Genorio.

Ministarstvo pravde / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?