Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpisan Memorandum o saradnji na projektu „Monitoring reforme pravosuđa“

Objavljeno: 08.06.2015. 23:26 Autor: Ministarstvo pravde / Biro za odnose s javnošću
Ministar pravde Zoran Pažin potpisao je danas Memorandum o saradnji između Ministarstva pravde, NVO Akcije za ljudska prava i NVO Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), na projektu „Monitoring reforme pravosuđa“. Memorandum su prethodno potpisali izvršna direktorica Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc Prelević i predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring i istraživanje Zlatko Vujović.

Memorandum predstavlja osnovu za razmjenu informacija i saradnju na projektu „Monitoring reforme pravosuđa“, kojim se Ministarstvo pravde obavezalo da omogući pristup dokumentima, informacijama i izvještajima od značaja za ocjenu sprovođenja Strategije za reformu pravosuđa i Akcionog plana za njenu primjenu, te da u saradnji sa nevladinim organizacijama Akcija za ljudska prava i CeMi organizuje dvije nacionalne konferencije o reformi pravosuđa.

Strane potpisinice će sarađivati na tematskim istraživanjima o primjeni načela slučajne dodjele predmeta, sprovođenja Zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, prava na službenu odbranu, te racionalizacije mreže sudova. Strane potpisnice će takođe sarađivati na organizaciji tri debate na temu racionalizacije sudske mreže.

Projekat „Monitorng reforme pravosuđa“ realizuje se uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, kroz program predpristupne pomoći IPA 2013 i Ambasade Kraljevine Holandije. Projekat će trajati do 15. avgusta 2016. godine.

Ministarstvo pravde / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?