Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Pažin - Poša: Nastaviti sa jačanjem rezultata u oblasti vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije

Objavljeno: 15.06.2015. 20:09 Autor: Ministarstvo pravde / Biro za odnose s javnošću
BiroMađarska će nastaviti snažno da podržava Crnu Goru u njenim naporima da dobije poziv za članstvo u Alijansi do kraja tekuće godine, a ključna preporuka Crnoj Gori u tom pogledu je dalje jačanje rezultata u oblasti vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije - kazao je ambasador Mađarske Kristijan Poša tokom susreta sa ministrom pravde Zoranom Pažinom.

Ministar Pažin je zahvalio na kontinuiranoj podršci Mađarske crnogorskim spoljnopolitičkim ciljevima, a naročito na dodatnom angažovanju kroz platformu kontaktne ambasade za Crnu Goru za NATO. On je upoznao ambasadora sa aktuelnostima u oblasti EU integracija, osvrnuvši se pri tome na uspostavljanje institucija koje su najznačajnija linija odbrane, kad je riječ o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

U tom kontekstu, Pažin je izrazio očekivanje da će do kraja nedelje biti imenovan glavni specijalni tužilac i određen broj specijalnih tužilaca, i detaljnije informisao ambasadora sa stvaranjem tehničkih preduslova za rad Specijalnog državnog tužilaštva. Takođe se osvrnuo na izmjene i dopune zakonodavnog okvira kojim se dodatno snaže kapaciteti tužilačkih organa u krivičnom postupku, ali istovremeno i vodi računa o zaštiti i promociji ljudskih prava lica protiv kojih se vodi postupak. 

Na sastanku je konstatovano zadovoljstvo aktivnom saradnjom dva ministarstva pravde koja je uspostavljena Memorandumom o saradnji, a načelno je najavljena i posjeta mađarskog ministra pravde Lasla Tročanjija Crnoj Gori do kraja 2015. godine.

Ministarstvo pravde / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?