Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Žugić razgovarao sa šeficom Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru Tatjanom Proskurjakovom

Objavljeno: 25.02.2016. 00:03 Autor: Ministarstvo finansija / Služba za odnose s javnošću
Ministar finansija dr Radoje Žugić sastao se danas sa šeficom kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru Tatjanom Proskurjakovom, u cilju dodatnog preciziranja okvira naredne petogodišnje saradnje. 

U susret novoj Strategiji Svjetske banke za našu zemlju, gospođa Proskurjakova je predstavila glavne fokusne oblasti zajedničkog djelovanja, koje se u najvećem dijelu tiču makroekoomske stabilnosti i otpornosti na eksterne šokove, kao i omogućavanje inkluzivnog pristupa ekonomskim šansama. Pored projekata koji su već započeti i koji se sprovode planiranom dinamikom, u načelu je dogovoreno širenje saradnje na povećanju efikasnosti javnih finansija i fiskalne konsolidacije u okviru prvog stuba strategije, kao i podrška u oblasti kvalifikacija, tržišta rada, održivog turizma, kao i podsticanje privatnih ulaganja i otvaranja radnih mjesta u ključnim sektorima u okviru drugog stuba podrške.

Ističući da je dosadašnja saradnja sa Svjetskom bankom rezultirala dobrim poslovnim odlukama, ministar Žugić je još jednom izrazio uvjerenje da će se, na kursu zajednički definisanih smjernica, dodatno osnažiti crnogoska ekonomija i sprovesti reforme koje će doprinijeti valorizaciji svih raspoloživih resursa i osigurati prosperitet za sve građane naše zemlje.

Imajući u vidu da su se sagovornici usaglasili oko glavnih aspekata saradnje, dogovoreno je da se o konkretnim koracima razgovara kroz interakcije u narednom periodu.

Ministarstvo finansija / Služba za odnose s javnošću


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?