Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković na potpisivanju Ugovora za izgradnju dviju žičara u Sjevernom regionu vrijednih 12 miliona: Vidite da ono što obećamo, to i uradimo

Objavljeno: 15.05.2018. 21:43 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Predsjednik Vlade Duško Marković, poručio je danas iz Podvrha kod Bijelog Polja gdje je potpisan Ugovor za izgradnju dviju žičara vrijednih 12 miliona eura, da će ti projekti i ta impresivna investicija promijeniti Bijelo Polje, ovaj kraj i Crnu Goru i da će Vlada uraditi sve da ugovorI budu realizovani u definisanim rokovima.

„U međuvremenu smo već stvorili pretpostavke da radimo na putu od Bistrice do Manastira Podvrh. Ugovoreni su poslovi i radovi i izabran je izvođač. Ostalo je još samo malo posla – da riješimo nekoliko pitanja eksproprijacije, opština je obezbijedila ta sredstva, ona su na posebnom računu, i vjerujem da možemo u najkraćem roku za desetak, petnaest možda dvadsetak dana uvesti izvođača radova u posao na gradnji puta do ovog mjesta“ – rekao je premijer Marković.

Predsjednik Vlade je podsjetio da je na početku mandata najavio posebnu posvećenost Vlade Sjevernom regionu, da to podrazumijeva samo ekonomska opredjeljenja nego i konkretne akcije.
   
„Vidite da ono što obećamo, to i uradimo“ – poručio je Premijer iz Podvrha kod Bijelog Polja.

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Predsjednik Marković je rekao da Vlada neće dozvoliti da prirodni resursi Bijelog Polja i cijelog Sjevernog regiona budu zapostavljeni i da sa Sjevera ljudi odlaze već da je cilj da taj potencijal, a to je 55 odsto potencijala Crne Gore, bude valorizovan na najbolji način za dobro ovog kraja i Crne Gore.

„Istovremeno smo danas potpisali i Ugovor o projektovanju i postavljanju žilare na Cmiljači. To je, takođe vrijedan projekat, jedan od najvrednijih nakon Autoputa, koje realizuje crnogorska Vlada kada je u pitanju zimski turizam i razvoj Sjevera“ – rekao je Premijer dodajući da već teku radovi na putnom pravcu Ravna Rijeka – Jasikovac – Cmiljača. Vjerujem da ćemo do 2020. godine biti u prilici da i ovaj prostor ovdje, a i planinu Bjelasicu koristimo u ekonomske i razvojne svrhe, da će one produkovati odnosno otvoriti više hiljada radnijh mjesta i da će se ovdje, na ovom prostoru konačno bolje živjeti“ – rekao je predsjednik Marković.

Direktor škole u Bistrici Ćemal Zoronjić zahvalio se Premijeru na dolasku nazvavši gradnju žičare istorijskim činom.

„Građani Bistrice Vam apsolutno vjeruju i za sve što činite za nas i budući razvoj ovoga kraja, Opštine i države Crne Gore znaće da se oduže na najbolji način. Potpisivanjem ugovora za izgradnju žičare, čija je polazna tačka upravo iznad nas, Vi danas ispisujete novu stranicu istorije i mijenjate ekonomsku i sveukupnu sliku Bistrice“ – rekao je Zoronjić.

Ugovor potpisan danas sa renomiranom italijanskom kompanijom Leitner uključuje izgradnju 4 miliona eura vrijedne i 1,7 Km duge žičare od Manastira Podvrh do Đalovića pećine, i 8 miliona eura vrijedne žičare-šestosjeda na lokaciji Cmiljača. Prema Ugovoru rok za puštanje u rad žičara je 18 mjeseci radova.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović rekao je okupljenim novinarima da je italijanski Leitner proizvođač opreme i glavni projektant sistema, ali da u ugovoru učestvuje i više crnogorskih kompanija koje se bave i projektovanjem i izvođenjem na čelu sa Novim Volvoxom.

„Ima jako mnogo crnogorskih preduzeća, i debeli dio tih para će ostati u Crnoj Gori“ – rekao je ministar Radulović.

Predsjednik Vlade je nakon potpisivanja ugovora obišao Manastir Podvrh, a zatim i džamiju i gasalhanu u Bistrici.
            
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošću
                            
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE




 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?