Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade uručiće studentima u srijedu sedamnaest nagrada za doktorske stipendije

Objavljeno: 10.12.2019. 23:29 Autor: MINISTARSTVO NAUKE
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković svečano će studentima uručiti u srijedu, 11. decembra sedamnaest doktorskih stipendija. 

Na svečanosti koju u Vili „Gorica“ sa početkom u 12:00 sati priređuje Ministarstvo nauke ministarka dr Sanja Damjanović uručiće grantove za inovativne projekte, za strateška partnerstva u sprovođenju pred-akceleracijskog programa inovativnih startapova i za dva nova centra izvrsnosti. Na svečanosti će biti uručene i simbolične nagrade najuspješnijim naučnicima kao i najuspješnijem patentu/inovativnom rješenju.

Ceremoniju će otvoriti ministarka nauke, a nakon toga prisutnima će se obratiti dobitnik granta za inovativne projekte, kao i dobitnica doktorske stipendije.

Ministarstvo nauke dodjelom gotovo 3,5 miliona eura sredstava za doktorske stipendije, grantove za inovativne projekte i strateška partnerstva u sprovođenju pred-akceleracijskog programa inovativnih startapa i za dva nova centra izvrsnosti želi da istakne izuzetan inovativni potencijal pojedinaca i stimuliše njihov dalji razvoj kao i učešće u međunarodnim programima za nauku, inovacije i tehnološki razvoj.

Takođe želimo da pokažemo i ovogodišnji rad Ministarstva koji nastavlja trend izuzetne dinamike - pokretanje ali i realizaciju brojnih inicijativa i projekata. Kao i prethodnih godina očekujemo sjajnu atmosferu kojoj svakako doprinose nagrađeni učesnici ali i veliki broj mladih i ljudi iz akademskog i biznis sektora.

TEHNIČKE INFORMACIJE ZA MEDIJE:

Novinari, foto-reporteri i video snimatelji ulaze u Vilu „Gorica” korišćenjem godišnje akreditacione kartice Vlade Crne Gore za 2019. godinu koja važi uz lični identifikacioni dokument. Novinari i snimatelji koji nemaju godišnju akreditaciju treba da zatraže pravovremeno od Ministarstva nauke izdavanje dnevne akreditacije. Zahtjev potpisan od strane ovlašćenog lica i ovjeren pečatom potrebno je poslati elektronskom poštom na adresu: dragana.vukotic@mna.gov.me.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimak svečanosti.

MINISTARSTVO NAUKE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?