Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Dvanaesto zasijedanje Naučnog savjetodavnog komiteta Generalne komisije za ribarstvo Mediterana Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO)

Objavljeno: 20.01.2010. 02:05 Autor: Poljoprivreda i agroindustrija
U hotelu Splendid u Budvi, u periodu od 25. do 29. januara 2010. godine održaće se Dvanaesto zasijedanje Naučnog savjetodavnog komiteta Generalne komisije za ribarstvo Mediterana Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO).
Crna Gora je 31. januara 2008. godine, deponovanjem pisma od strane generalnog direktora Oraganizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) o prihvatanju odredbi Sporazuma o osnivanju Greneralne komisije za ribarstvo mediterana (GFCM) postala član ove komisije. Ovim je Crna Gora, zajedno sa još 22 zemlje Mediterana i zemljama koje izlaze na Crno More, Japanom i Evropskom unijom, uključena u Komisjiu čija je uloga da potpomaže razvoj, zaštitu, racionalno upravljanje i neškodivo korišćenje živih morskih resursa kao i održivi razvoj akvakulture. Na godišnjem zasijedanju GFCM koje je održano u Rimu od 25 - 28. februar 2008. godine od strane svih članica je potvrđeno punopravno članstvo Crne Gore u ovoj Komisiji i izraženo očekivanje potpunog sprovođenja principa po kojima funkcioniše ovo tijelo.
Na zasijedanju Naučnog savjetodavnog komiteta očekuje se prisustvo 80 delegata iz sledećih zemalja: Albanija, Alžir, Bugarska, Crna Gora, Egipat, Evropska Zajednica, Grčka, Francuska, Hrvatska, Izrael, Italija, Japan, Kipar, Liban, Libija, Malta, Maroko, Monako, Rumunija, Sirija, Slovenija, Španija, Tunis i Turska, kao i prisustvo posmatrača iz organizacija Ujedinjenih nacija i niza drugih internacionalnih organizacija, agencija, udruženja itd.

Zasijedanje će otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore, g-din Milutin Simović, 25 januara (ponedeljak) u 10h.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?