Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Krivokapić: Dobri odnosi sa Rusijom u duhu naše tradicije

Objavljeno: 17.12.2020. 15:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić primio je danas u Podgorici ambasadora Rusije, Vladislava Maslenikova.

Premijer Krivokapić je istakao da Crna Gora želi najbolje odnose sa svima, posebno sa Moskvom, što je u duhu crnogorske tradicije.

„Sljedeće godine navršava se 310 godina od prvog formalnog kontakta Crne Gore i Rusije, a ujedno tu je i 15 godina naše nezavisnosti, koju je Rusija podržala, pa bi to bio jedan dobar način da zajednički organizujemo neki kulturni događaj povodom toga“, kazao je Krivokapić.

Tokom razgovora premijera Krivokapića i ruskog ambasadora konstovano je da bi pored kulture, trebalo unaprijediti saradnju i u oblasti obrazovanja, ekonomije i turizma.

„Mi smo spremni da u martu ili aprilu napravimo promociju naše turističke ponude ruskim građanima“, naveo je premijer.

Premijer Krivokapić kazao je i da želi da se crnogorsko vino ponovo izvozi na rusko tržište.

Krivokapić je istakao i da je apsolutno opredjeljenje Vlade put ka evropskim integracijama i poštovanje obaveza iz članstva u NATO.

Crnogorski premijer je naveo i da je Rusija proizvodnjom vakcine protiv COVID-19 pokazala snagu ruske nauke i istraživanja.

Ambasador Maslenikov, koji je uručio čestitku premijera Rusije Mihaila Mišustina povodom imenovanja Krivokapića za predsjednika Vlade Crne Gore, kazao je da Rusija želi da gradi najbolje odnose sa Crnom Gorom.


Zdravko Krivokapić - Vladislav Maslenikov (17.12.2020.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?