Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Donijeta Odluka o dodjeli sredstava za sufinansiranje programa odnosno projekata organizacija dijaspore-iseljenika u 2022. godini

Objavljeno: 06.07.2022. 20:23 Autor: USDI
Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima je donijela Odluku o dodjeli sredstava za sufinansiranje programa odnosno projekata organizacija dijaspore-iseljenika u 2022. godini, a na osnovu obrazloženog predloga Komisije za raspodjelu sredstava po Javnom konkursu za sufinansiranje programa odnosno projekata organizacija dijaspore-iseljenika raspisanom 31. marta ove godine.


Na osnovu Predloga Komisije za raspodjelu sredstava po Javnom konkursu za sufinansiranje programa odnosno projekata organizacija dijaspore-iseljenika, Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima će sufinansirati 88 programa odnosno projekata, sa ukupnim iznosom od 170.000,00 eura.

Sufinansirani su programi odnosno projekti koje realizuju organizacije dijaspore-iseljenika u sljedećim oblastima saradnje sa dijasporom – iseljenicima: očuvanje državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori; očuvanje kulturnog identiteta; jačanje obrazovne, naučne, kulturne i sportske saradnje; informisanje i povezivanje; zaštita prava i položaja dijaspore – iseljenika i unapređivanje privrednog partnerstva.

„Program odnosno projekat organizacije dijaspore - iseljenika može se sufinansirati najviše do 50% iznosa ukupnih sredstava potrebnih za njegovu realizaciju, pri čemu se program odnosno projekat koji može imati uticaj na razvoj manje razvijenih područja u Crnoj Gori, može sufinansirati najviše do 70% iznosa ukupnih sredstava potrebnih za njegovu realizaciju”, piše u Odluci.

“U roku od 30 dana od dana objavljivanja ove odluke, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom - iseljenicima će sa organizacijama dijaspore - iseljenika kojoj su sredstva dodijeljena zaključiti ugovor o sufinansiranju programa odnosno projekta, kojim će se preciznije urediti način isplate i korišćenja dodijeljenih sredstava, način izvještavanja i nadzora nad realizacijom programa odnosno projekta za koji su dodijeljena sredstva, kao i druga pitanja od značaja za njegovu realizaciju”.

Sufinansiranjem programa odnosno projekata, snaženjem organizacija dijaspore, jačanjem njihovih kapaciteta, Uprava želi da podstakne njihov doprinos u ostvarivanju i jačanju saradnje Crne Gore sa svojom dijasporom na svim poljima.

Odluka je na sajtu Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima od 06. jula 2022. godine.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?