Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Predstavljanje projekta Velika plaža i izbor najboljeg planskog rješenja za projekat Velika plaža na WTM u Londonu

Objavljeno: 08.11.2008. 19:55 Autor: Naslovna strana
Delegacija Ministarstva za ekonomski razvoj koju predvodi ministar Branimir Gvozdenović predstaviće projekat Velika plaža, kao i svoja očekivanja i planove vezane za ovu investiciju na WTM (World Travel Market), velikom medjunarodnom turističkom sajmu, od 9-12 novembra u Londonu. Ministarstvo će se na sajmu predstaviti kao suizlagač Nacionalne turističke organizacije.
Takođe, pet finalista u takmičenju za najbolje plansko rješenje-Velika Plaža, održivi turistički kompleks na primorju, drugi put će se predstaviti članovima žirija u 45-ominutnom izlaganju, nakon čega će se izabrati pobjednik koji će biti proglašen 11. novembra na press konferenciji na WTM.


Ministarstvo za ekononomski razvoj Crne Gore, u junu ove godine, raspisalo je konkurs za najbolje plansko rješenje Velike plaže, potencijalno najveće green field investicije u Crnoj Gori. Nakon pretkvalifikacija tj. selekcije deset kompanija (od preko dvadeset prijavljenih) koje su ispunile kriterijume za prolazak u dalju fazu takmičenja, izabrani su dobili priliku da posjete 13km dugu Veliku plažu i u razgovoru sa predstavnicima ministarstva dobiju bazne informacije o viziji Vlade Crne Gore u odnosu na ovaj projekat, jedinstven u Evropi. Oni su svoje ponude dostavili zaključno sa 15. oktobrom, nakon čega je 27. oktobra međunarodni žiri sastavljen od eksperata i poznavalaca ove oblasti donio odluku o pet kompanija koje će nastaviti takmičenje i predtaviti se i na WTM-u.

WTM se organizuje svake godine, i predstavlja jedinstvenu priliku u globalnoj turističkoj i putnoj industriji za susrete, networking i pregovaranje, a ove godine prisustvovaće rekordnih 48 hiljada profesionalaca iz oblasti turizma.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?