Abazović i Kurti potpisali bilateralni Sporazum o vazdušnom saobraćaju

Objavljeno: 14.04.2023. 09:15 Autor: Kabinet predsjednika Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i predsjednik Vlade Republike Kosovo Aljbin Kurti potpisali su danas u Prištini bilateralni Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Kosovo koji će omogućiti brojne pogodnosti za avio-saobraćaj dvije države.

„Hvala Crnoj Gori na snažnoj podršci u mnogim regionalnim i međunarodnim inicijativama i forumima“, istakao je kosovski premijer Aljbin Kurti dodajući da je Crna Gora uvijek prijateljski nastrojena prema Republici Kosovo.

Srećan sam jer smo potpisali Sporazum koji će građanima Republike Kosovo omogućiti značajno skraćenje putovanja za Prištinu, naglasio je Kurti.

Abazović je naznačio da je Crna Gora uvijek davala podršku Republici Kosovo u evropskim integracijama i da je zadovoljan zbog potpisanog Sporazuma.

Ponosni smo na ekonomsku saradnju i puno investicija sa Kosova u Crnoj Gori, u posljednje vrijeme, što rezultira otvaranjem novih fabrika i izgradnjom novih hotela, naznačio je Abazović ističući usmjerenost dvije vlade da zajednički rade na izgradnji tunela koji će bolje povezati Plav i Dečane i značajno poboljšanje puta između Rožaja i Peći.

Otvaranje zajedničkog vazdušnog koridora između Crne Gore i Republike Kosovo povećava mobilnost i razvija turizam i trgovinu između dvije zemlje.

Dritan Abazović - Aljbin Kurti - potpisivanje bilateralnog Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Kosovo -  kadrovi
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?