Abazović i Šćekić: Zadovoljstvo imati ljude na koje se sistem može osloniti, ove godine ulažemo oko 2 i po miliona eura u bjelopoljsku bolnicu

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić posjetili su danas Opštu bolnicu u Bijelom Polju koju su obišli zajedno sa direktorom te zdravstvene institucije dr Kenanom Erovićem.

Direktor OB Bijelo Polje dr Kenan Erović poželio je dobrodošlicu premijeru, ministru i njihovim saradnicima i uz prisustvo načelnika odjeljenja, predstavio je rezultate rada i učinjenog u posljednjoj godini, rekonstruisanim odjeljenjima i ambulantom, urgentnim blokom, saniranim dugovima i upoznao sa radom i kapacitetima ove institucije, ističući rast broja intervencija i operacija na godišnjem nivou. Erović je istakao da bjelopoljska bolnica veliku zahvalnost duguje svojim donatorima koji su za vrijeme njegovog mandata uplatili oko 700.000 na račun Bolnice. U tom smislu, posebno je istakao doprinos humaniste Hajriza Brčvaka koji je umnogome zaslužan za veliko poboljšanje uslova rada u Opštoj bolnici Bijelo Polje.

Velika mi je čast boraviti u bjelopoljskoj bolnici. Impresionirani smo Vašim rezultatima koji su za svaku pohvalu. Svojim primjerom pokazujete i dajete podsticaj kako treba da rade svi u Crnoj Gori, ne samo zdravstveni radnici, naveo je premijer Abazović.

Predsjednik Vlade Abazović naglasio je da je zdravstveni sistem u fokusu rada Vlade i da se on podržava konkretno širom Crne Gore, navodeći da je za bjelopoljsku bolnicu ove godine izdvojeno oko 2.500.000€.

Ministar Šćekić je istakao da je veliko zadovoljstvo imati ljude na koje se sistem može u potpunosti osloniti.

Zahvaljujem se svima koji su u prethodnon periodu radili u lošim uslovima i davali velike rezultate. Trudimo se da unaprijedimo sistem, poboljšamo zdravstvo i pružimo bolju uslugu pacijentima i građanima Crne Gore, naznačio je Šćekić.

Ministar je zaključio da njegovo ministarstvo želi postići rezultate i imati efikasno zdravstvo, bolje usluge s ciljem da se naši građani liječe što više u Crnoj Gori, istovremeno štedeći finansijska sredstva, navodeći da je ova bolnica i direktor dr Erović primjer kako se sa uštedom istovremeno može podizati kvalitet usluge.

Ove godine za JZU Opšta bolnica Bijelo Polje Budžetom su predviđena sredstva za rekonstrukciju postojećeg objekta u iznosu od 1.200.000 do 1.500.000€, nabavku magnentne rezonance u iznosu od oko 1.000.000€ i nabavku digitalnog RTG aparata i Sanitetskog vozila u iznosu od 259.640,00€, kroz sredstva sa računa NKT-a.

Radna posjeta opštini Bijelo Polje (18.08.2022.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?