Abazović: Multinacionalna kompanija stigla u Crnu Goru, do kraja godine 100 novih radnih mjesta

Objavljeno: 10.06.2022. 11:36 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

,,Ispunjavamo sve što smo obećali. Multinacionalna kompanija Artec 3D stigla u Crnu Goru. Do kraja godine, ne 50, nego 100 novih radnih mjesta. Radimo za građane i Crnu Goru", napisao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na tviteru nakon sastanka sa vlasnikom multinacionalne kompanije "Artec 3D" i luksemburškim ambasadorom u Crnoj Gori, Filipom Donkelom.

Osnivač, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije "Artec 3D" Artem Jukin je upoznao premijera Crne Gore sa aktivnostima njihove kompanije, navodeći da su uz 50 zaposlenih u Crnu Goru došlo i 200 članova njihovih porodica. Jukin je istakao da im je plan da do kraja godine zaposle još 100 ljudi, naglašavajući da je Crna Gora zemlja prijatna za rad i život.

Predsjednik Vlade je istakao da Crna Gora posebnu važnost pridaje razvoju odnosa sa Luksemburgom, naročito intenziviranju ekonomske saradnje, ističući bitnost prisustva luksemburških investicija u Crnoj Gori.

Mnogo sam srećan zbog vašeg dolaska u Crnu Goru i ispunjenja onoga što smo obećali građanima u Davosu, prilikom sastanka sa Vašim premijerom Betelom. Vlada će biti Vaš pouzdan partner. Crna Gora je zemlja velikih mogućnosti, istakao je predsjednik Vlade Abazović sa predstavnicima pomenute kompanije.

Premijer Abazović je naglasio da je ambicija Vlade da razvija IT industriju i privlači multinacionalne kompanije da otvaraju svoja predstavništva u Crnoj Gori.

Predsjednik Abazović i ambasador Donkel su se saglasili da Crna Gora i Luksemburg, kao partneri treba da sarađuju na većem nivou i da će tome najbolji doprinos biti najavljena zvanična posjeta premijera Luksemburga Crnoj Gori tokom ove godine.

Sastanku su pridustvovali i Anastasija Kajtul, glavna izvršna direktorica Artec 3D Adriatica i CLO Artec 3D i Asja Levandaja, PR menadžerka Artec 3D.

Dritan Abazović - Multinacionalna kompanija Artec 3D (10.06.2022.)


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?