Abazović na najvećoj evropskoj tehnološkoj konferenciji u Evropi: Crna Gora otvorena za inovacije i tehnološki razvoj

Objavljeno: 12.05.2023. 15:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović učestvovao je danas na trećoj po redu Tomorrow Conference koja je danas počela u Beogradu, kao najveća tehnološka konferencija u Evropi.

Konferencija je posvećena najnovijim preduzetničkim poduhvatima i trendovima u oblasti vještačke inteligencije, blokčejna, metaverzuma i onlajn igrica sa ciljem razvoja, unapređenja i razumijevanja tehnoloških inovacija.

Najavljeno je da će na konferenciji prisustvovati više od deset hiljada učesnika, dok će je oko petnaest hiljada pratiti virtuelno.

Predsjednik Vlade dr Dritan Abazović govorio je na uvodnom panelu „Kako vlade podržavaju nove tehnologije?", zajedno sa Marvanom Alzaounijem, specijalni savjetnik Dubai Economy & Tourism i izvršni direktor Dubai Blockchain Center i sa Kalvin Čengom, počasnim konzulom Srbije u Singapuru.

„Crna Gora je otvorena za inovacije i tehnološki razvoj“, istakao je predsjednik Vlade Abazović koji je tokom produktivne diskusije govorio i o otvorenosti Crne Gore za blokčejn tehnologiju, predstavljanju prvog crnogorskog satelita „Luča“ koje nas uskoro očekuje i brojnim drugim inovacijama i tehnološkom razvoju u Crnoj Gori.

Dritan Abazović na trećoj "Tomorrow Conference" u Beogradu (12.05.2023.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?