Abazović na poziv kongresmena u Vašingtonu, održaće predavanje i na Harvardu

23. mart 2023.-26. mart 2023.
Vašington, Sjedinjene Američke Države
Objavljeno: 16.03.2023. 08:21 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović će na poziv kongresmena Roberta D. Aderholta učestvovati na Molitvenom doručku u Kapitol Hilu, 23. marta u Vašingtonu.

Učešće predsjednika Vlade na Molitvenom doručku i razmjena mišljenja sa članovima Kongresa predstavlja priliku za diskiju o evroatlantskoj budućnosti, kao i daljem jačanju partnerskih i savezničkih odnosa sa SAD. Ovim učešćem će se potvrditi posvećenost Crne Gore daljim integracionim procesima i reformama, te dodatno unaprijediti međusobno razumijevanje koje će podstaći dalje jačanje saradnje. Tokom razgovora, razmijeniće se mišljenja o situaciji u regionu, ali i na globalnom planu, u kontekstu bezbjednosti i sigurnosti.

Pored toga, rektor Harvard Univerziteta Lorens Bejkau uputio je poziv predsjedniku Vlade dr Dritanu Abazoviću da govori na kampusu koji organizuje Harvardov Centar za evropske studije Minda de Gunzburg (CES) i udruženje evropskih studenata sa Fakulteta Kennedy i Fakulteta za poslovne studije univerziteta Harvard.

U svom pozivu premijeru Abazoviću, Bejkau navodi da bi njegovo predavanje bilo glavno obraćanje na 9. konferenciji o Evropi u organizaciji studenata, a koja ove godine nosi naziv Evropa na liniji fronta: Borba kontinenata za relevantnost, jedinstvo i vrijednost.

Tokom boravka u SAD, premijer Abazović će imati više bilateralnih susreta koji će biti prilika da se razgovara o dodatnom osnaživanju saradnje dvije države, naročito u oblasti odbrane, pravosuđa, unutrašnjih poslova i sajber bezbjednosti.

Dokumenta

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?