Abazović na samitu Savjeta Evrope: Crna Gora predstavlja sopstvene rezultate iz solidarnosti tokom 2022. godine

Objavljeno: 16.05.2023. 20:45 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

„Danas je istorijski samit Savjeta Evrope koji se održava posle dužeg vremena. Crna Gora predstavlja sopstvene rezultate, najviše iz solidarnost tokom 2022. godine u Evropi“, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović uoči početka samita Savjeta Evrope u Rejkjaviku tokom izjave za medije.

Abazović je istakao da je Crna Gora uputila veliku pomoć Ukrajini i da će to ubuduće raditi permanentno, dodajući da smo zemlja koja ima najveći broj ukrajinskih građana 'per capita' u Evropi.

„Govorićemo i o drugim temama za kojima postoji interesovanje, poput klimatskih promjena, razvoja demokratije, slobode medija“, naveo je Abazović.

On je dodao da Crna Gora nastoji da da doprinos opštoj solidarnosti i da je spremna zajednički da radi sa drugim državama Savjeta Evrope.

Ovo je odlična prilika i za naše bilateralne susrete. Još jedan pokazatelj da smo svi zajedno na pravom putu i da moramo biti skoncentirani na ono što je činjenica, a to je da Evropa u ovom formatu može da nastavi dalje samo ukoliko svi budemo pokazali određenu dozu solidarnosti, zaključio je Abazović.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?